Forsiden

Utvidet vin-kvote mot redusert sykelønn

Fremskrittspartiet har nå bestemt at alle de som frivillig går med på en reduksjon i sykelønnen skal få utvidet sin vin-kvote ved utenlandsreiser. En karensdag gir en ekstra flaske vin, to dager gir to flasker og tre dager gir tre flasker ekstra vin, sier en opprømt partileder og finansminister Siv Jensen.
Frp-lederen legger ikke skjul på at det er suksessen med byttet av tobakkskvote med en ekstra vinflaske som har satt partiet på ideen med å benytte tax free-ordningen også på andre samfunnsområder der det har vist seg vanskelig å komme frem til løsninger. Hun innrømmer også at ideen spontant dukket opp under et partiseminar nylig der en sveitsisk professor i sveising holdt foredrag med tittelen: Den norske tax free-ordningens begrunnelse ideologisk, partipolitisk og samfunnsøkonomisk, historisk og aktuelt.

Både NHO og ulike regjeringer har forsøkt å få til en reduksjon i sykelønnsordningen, uten å lykkes. Vi har stor tro på at ekstra vinkvoter vil løse problemet, sier Siv Jensen.

LO er kommet i stor vånde etter at Frps nyordning ble kjent. LO-leder Gerd Kristiansen sier at sykelønnsordningen har vært hellig for LO. Men hun vet ikke hvordan medlemmene vil reagere på Frps nyordning. Vi vil drøfte saken på neste LO-kongress, sier hun.
Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) i Samferdselsdepartementet er svært begeistret. Dette er en vinn-vinn-sak for alle parter, sier han. Avinor vil nå bli i stand til å bygge flere flyplasser som også skal ha sine blomstrende tax free-butikker. Altså vinn-vinn for alle, kanskje med unntak av miljøet, sier statssekretæren.

 

Fikenbladet.no er både et nettmagasin med blandet innhold og et forlag. Som nettmagasin bringer det også satirisk innhold og går i den forbindelse ikke av veien for å publisere fiktive historier som ser ut som vanlige nyhetsartikler.