Forsiden

TV-serie avlyst - var et veddemål

TVNorge og produksjonsselskapet SBS Discovery avlyser TV-serien der mennesker som aldri har sett hverandre før, skulle gifte seg og leve i ekteskap på prøve i en måned.

- Det hele baserer seg på et veddemål og det har aldri vært meningen at dette skulle bli noen tv-serie, opplyser selskapene i en felles pressemelding.

Det blir nå opplyst at annonseringen av tv-serien skyldes et veddemål som ble resultatet av en heftig diskusjon i et utdrikningslag i vinter. Spørsmålet som ble diskutert var hvor langt folk var villige til å gå for å komme på tv.

Fikenbladet.no er både et nettmagasin med blandet innhold og et forlag. Som nettmagasin bringer det også satirisk innhold og går i den forbindelse ikke av veien for å publisere fiktive historier som ser ut som vanlige nyhetsartikler.

 

 

En av deltakerne i utdrikningslaget jobber til daglig som kreativ leder i produksjonsselskapet SBS Discovery. Han påstod i diskusjonen at endog prester og biskoper ville være villige til å delta i eksperimentering med ekteskapsritualet og ekteskapet som institusjon dersom det kunne føre til eksponering på tv og i andre mediekanaler.

Da han kom på jobb lanserte han konseptet "Gift ved første blikk". Seriemakerne skulle finne frem til seks personer - tre kvinner og tre menn - som skulle gifte seg med hverandre uten å ha møtt hverandre før. Deres første møte skulle være i deres eget bryllup. En prest, en sosialantropolog og to psykologer skulle plukket ut de seks. Opplegget skulle gå ut på at de giftet seg borgerlig og at de etter en måneds samliv skulle bestemme om de ville fortsette ekteskapet eller skille seg.

Det viste seg svært vanskelig å finne en prest til å være med på dette opplegget. TV-produsenten tok en rekke telefoner og var i ferd med å gi opp. Men så kontaktet de en kapellan i Skredsmo på Romerike. Hennes biskop, Atle Sommerfeldt i Borg bispedømme og prost Torstein Lalim ga klarsignal for at hun kunne delta i tv-serien.

- Vi tvilte seg frem til at hun kunne delta i tv-serien, uttalte prost Lalim til avisen Vårt Land.

I pressemeldingen beklager TVNorge og SBS Discovery dersom noen er blitt støtte av dette påfnnet.

- Selv med sine svakheter og utfordringer, ser vi på ekteskapet som en grunnvoll i samfnnet og vi ville aldri laget et serie som kunne bidra til at det ble svekket på noen som helst måte, heter det i pressemeldingen.