Forsiden

IOC anker Høyres OL-nei

Den internasjonale olympiske komite (IOC) har bestemt seg for å anke beslutningen i Høyres stortingsgruppe om å si nei til Oslo som søkerby for vinter-OL i 2022 inn for Høyres landsmøte. Dermed kommer saken i full bredde opp til ny behandling på landsmøtet til våren.

- Det er opplagt at Høyres parlamentarikere tok sin beslutning på et helt feilt grunnlag. Da er det vårt plikt ifølge OL-charteret å anke avgjørelsen, sier IOC-president Thomas Bach.

Som deltakernasjon har Norge forpliktet seg på dette charteret som betingelse for å kunne sende idrettsutøvere som deltakere i de olympiske leker.

Bach sier at det er VGs førstesiden om at IOC-toppene krevde at kongen skulle holder coctailparty for dem på Slottet som fikk Høyres stortingsgruppe til å gjøre sitt nei-vedtak.

- Men det var ikke mange og dyre drinker vi tenkte på da vi laget krav-listen vår. Vi så heller for oss en liten tynn en, sier IOC-presidenten.

Han regner med at Høyres landsmøte til våren til si ja til at Oslo søker om å få holde vinter-OL i 2022.

- Vi holder døren åpen frem til landsmøtet, sier Thomas Bach.

 

 

 

 

 

 

 

 


- Vi så ikke for oss mange og dyre drinker hos kongen på Slottet, bare en liten tynn en, sier IOC-presidenten.Thomas Bach.


Fikenbladet.no er både et nettmagasin med blandet innhold og et forlag. Som nettmagasin bringer det også satirisk innhold og går i den forbindelse ikke av veien for å publisere fiktive historier som ser ut som vanlige nyhetsartikler.