Forsiden

Nabovarsel ved bruk av gressklipper

Regjeringen foreslår nå en ny lov om bruken av støyende hageredskaper. Lovforslaget innebærer blant annet plikt til å sende nabovarsel ved bruk av plenklipper to uker på forhånd.

Det er landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) som har fremmet lovforslaget på regjeringens vegne overfor Stortinget.

Statsråd Listhaug sier til partiavisen Ørkeblomsten at det er stadige klager fra partimedlemmer om uhemmet bruk av støyende hageredksaper som har ført til at hun foreslo den nye loven.

Men er det ikke et mål for Frp i regjering å få ned tallet på lover og forbud? Hvordan kan det da henge sammen at dere vil innføre en ny lov, vil avisen vite.

Dette er ikke en lov som kommer med noe forbud, sier statsråden. Loven tar bare sikte på å regulere bruken av støyende hageredskaper slik at alle blir mer fornøyde, både brukerne av disse redskapene og deres naboer.

Men er ikke to ukers varsel til naboene for å få klippet gresset i hagen veldig lang tid, spør Ørkenblomstens journalist.

Vi har nøye vurdert varselfristen og er kommet til at to uker er nødvendig. Da kan naboene planlegge hva de vil gjøre når en av naboene benytter de støyende hageredskapene. Kanskje vil de ta en hyggelig aften på byen. Eller de vil ta en utenlandsferie noe dager. Slikt trenger tid til planlegging, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug.

 

 

 

 

 

 

 


Fikenbladet.no er både et nettmagasin med blandet innhold og et forlag. Som nettmagasin bringer det også satirisk innhold og går i den forbindelse ikke av veien for å publisere fiktive historier som ser ut som vanlige nyhetsartikler.