Forsiden

Vinneren må arrangere neste OL

Den nasjonen som vinner flest medaljer i et OL, må arrangere det neste OL. Slik blir de nye reglene, ifølge et hemmelighetsstemplet dokument. Grunnen til endringen er at medlemmene i Den internasjoale olympiske komite (IOC) har sett seg lei på å bli fremstilt som gamle og grinete gubber som elsker å svømme i luksus hver gang et arrangørland skal utpekes.

IOC vil på denne måten kopiere valget av arrangørland fra Eurovision Song Contest, også kalt Melodi Grand Prix. Det er det nettopp slik at vinneren det ene året må påta seg arrangementet året etter. IOC-toppene har sett på hvor knirkefritt dette fungerer. De har også sett utviklingen innnen senkapitalismen de senere årene der rike land vegrer seg mot å påta seg et ol-arrangement og ikke unnslår seg for å fremstille IOC-medlemmene negativt.

- Før i tiden var det en stor ære for en nasjon og alle dens innbyggere om de fikk arrangere et OL, sier Gervin von Hasselskog, norsk IOC-medlem. Nå for tiden ønsker de bare å delta og juble over de medaljer de måtte vinne. Vi ønsker nå å gjøre ol-deltakelsen mer forpliktende, sier von Hasselskog.

Nyordningen vil føre til at Norge må arrangere vinter-OL lang oftere enn hittil. På den annen side er det liten fare for at landet vårt må arrangere noe sommer-OL.

 


 


Fikenbladet.no er både et nettmagasin med blandet innhold og et forlag. Som nettmagasin bringer det også satirisk innhold og går i den forbindelse ikke av veien for å publisere fiktive historier som ser ut som vanlige nyhetsartikler.