Forsiden

Frp kjøper PR for pressestøtten

Fremskrittspartiet straffer nå norsk presse hardt for at partiet ikke har fått den positive omtale partiet mener å ha krav på etter åtte måneder i regjering. Nå tar partiets folk i regjeringen 10 millioner kroner fra pressestøtten og kjøper positive artikler av et PR-byrå for pengene.

Men dette er bare begynnelsen, advarer partiets pressetalsmann. Hver fredag i tiden fremover vil vi se på hvordan Frps regjeringsinnsats blir omtalt i norske medier. Hvis det ikke blir noen bedring, vil vi redusere pressestøtten enda mer og kjøpe mer PR for pengene. Samtidig vil vi notere oss hvilke medier det er som bruker og ikke bruker de artiklene de nå får tilsendt fra vårt PR-byrå, sier talsmannen.

Partiets parlamentariske leder Harald Tom Nesvik har i et leserinnlegg i VG gitt et mønster på hvordan Frp nå forventer å bli omtalt i norske medier i tiden fremover. Her heter det blant annet at "det er blitt mindre kriminalitet med Frp i regjeringog". Etter at partiets 40-årige ørkenvandring er over og partiet inntok Det lovede landet, er det blitt flere tusen færre anmeldelser, skriver den parlamentariske lederen. At en slik mulig reduksjon kan skyldes mange forskjellige ting, blant annet at folk ikke gidder å anmelde ting når anmeldelsen bare blit henlagt likevel, skal ikke nevnes med ett ord.

Etter 40 års vandring i ødemarket har Frp nådd fram til Det lovede land og har nå sittet åtte måneder i regjering. Men lovprisningen fra norsk presse har uteblitt. Det straffer seg nå.


Fikenbladet.no er både et nettmagasin med blandet innhold og et forlag. Som nettmagasin bringer det også satirisk innhold og går i den forbindelse ikke av veien for å publisere fiktive historier som ser ut som vanlige nyhetsartikler.